När sanningen aldrig är nog

Det är skrämmande när man inser att man har rätt, när det kommer till personer som försöker utge sig för att “hjälpa” utsatta kvinnor och barn – men som man tidigt ser är konspirationsteoretiker av rang. 

De stackars kvinnorna hamnar i klorna på skrupelfria människor, som istället för att hjälpa faktiskt piskar upp rädslan och osäkerheten hos dessa kvinnor, med sina teorier.

Det finns ett verkligen skrämmande exempel, där en mor som förlorat sitt barn, bearbetats av skrupelfria människor i år nu – och vars historia blir värre och värre ju mer dessa hetsande konspirationsteoretiker eldar på.

Det är hemskt nog att förlora ett barn, men att människor sedan kan sitta och fabricera historier som är så fruktansvärda (- och realitetsfrämmande ) som de “matar” den sörjande mamman med.

Än idag ser jag då och då nya saker som “tillkommit” i just detta specifika fall.

 

Jag önskar att jag kunde nå ut till den mamman och försöka få henne förstå att hon utnyttjas grovt av människor omkring henne som lever i en verkligehtesförvrängd tillvaro, och som sprider sina “sanningar”. 

 

Jodå, jag vet att många ansett mig vara konspirationsteoretiker när det kommer till mordet av min dotter – trots att både den franska dokumentären och det svenska reportaget i P1 är 100% baserat på evidensen jag har i form av journaler, rättsprotokoll etc. Vänners vittnesmål även. Och mycket noggranna journalistiska undersökningar av allt material, där även advokater varit inblandade i att granska alltings sanninghetsgrad, för att skydda bolagen från ev. Stämningar.

 

Detta har varit en stor utmattande del under det hårda arbetet med att hålla löftet min dotter avvkrävde mig: att berätta hennes sanna historia – med betoning på “sanna”. Att samtidigt bli påhoppad och anklagad för lögner och konspirationsteorier, att behöva nästan bokstavligt slå bort människor som försökte elda på med diverse påhittade historier och detaljer. Familjemedlemmar som med näbbar och klor försökt misskreditera mig än mer, i syfte att dölja sina egna delar i Eva-Marrees historia, som ledde spikrakt till mordet på henne. Även nu, så blir jag matad med lögner av en av dessa “familjemedlemmar”.

Är jag arg och besviken på den personen för att ha ljugit från dag 1? Absolut! Det bevisar bara att ondskan i modern gått vidare till dottern. 

 

Jag kommer aldrig förstå dessa människor som kastar sig över – eller iallafall försöker göra det – när en människa är som svagast. Eller  de som försöker dölja sanningen till den grad att de totalt misskrediterar den sörjande / utsatta pesonen. 

 

 

Som moderatorn i debatten på Capitol efter filmen sa: ” Det innehåller för många detaljer för att kunna vara påhittat.”  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s