Jag kan inte säga att jag inte är lite nyfiken på vad det nya -20-talet för med sig. Men en sak är säkert: det kan absolut inte bli värre än -10 talet vi lämnar bakom oss.

Det ska bli spännande se vad som kommer hända på kvinno-vålds sidan. Om Sveriges styrande kommer inse allvaret i bristerna när det kommer till våld inom familjen, mord inom familjen etc, och fall de kommer inse att kidnappa barn inte är lösningen på problemet. Heller inte att låta våldsmännen få vårdnaden eller umgänge, när barnen själva uppger att fadern är våldsam mot gentemot dem. Som det är idag, så säger sociala att barnen ljuger, uppmanade av modern. Inte bara visar de barnen att vuxna inte kan litas på – de tar ifrån dem all trygghet barnen borde få känna som en naturlig del i sina liv.

Kanske det är dags att BBIC-utredningarna vänds mot socionomerna istället? Att de undersöks grundligt – och då ffa deras sex-liv, som de ju så gärna ” utreder ” moderns. Faderns spelar ingen roll, han är ju man! Gubevars.

Jag läste något på nätet som fick mig hajja till rejält idag: Det stod att nu är tiden över när kvinnors ( sexuella ) anklagelser gentemot mannen är över! Kvinnors ord står inte över mannens längre.

När fasiken har kvinnans ord stått högre än mannens, när det kommer till just sexualmål? När?

Vad som triggade just denna text var ett manligt triumferande över Cissi Wallina och Virtanens case. Det är skrämmande att läsa sådana triumferande uttalanden. Det spelar ingen roll när övergreppet skedde, och när man gör anmälan. För många gömmer undan minnena av traumat i åratal. Man känner sig smutsig, ner skitad, ovärdig osv, efter ett övergrepp.

För mig tog det 13 år att inse att jag blivit våldtagen – även om jag givetvis visste det. Men 13 år tog det för känslorna att komma, alla känslor jag gömt, hållit tillbaka.

Det var hemskt när minnena kom rasande alla på en gång.

Jaha, nu tyckte tydligen min man att jag skrivit nog, för nu drog han på radion på hög volym. Det där med respektera andra är inte hans starkaste sida.

men nåja: Gott nytt år och alla lycka i det nya -20-talet.