Att komma igång och skriva igen. Viljan finns där, men orden?

Det har gått 6 1/2 år snart sedan Eva-Marree mördades, och så mycket har hänt – och så mycket har inte hänt. Vissa saker står och stampar på samma fläck.

Såsom socinomernas åsikter. Inte bara inom Västerås, utan socinomer runt hela landet, är snabba att fördöma Eva-Marree och försvara socialas ageranden på alla plan.
Här sitter jag, 6 1/2 år senare, med en dokumentär gjord av Arte Europe, som prisats utomlands. Väckt avsky mot ett Sverige inte många trott existerar. En prisvinnande dokumentär – tunga priser. Priser från kvinnororganisationer världen över, pris från Amnetsy International. Eva-Marree hyllas som en ikon för sitt arbete och aktivism för kvinnliga rättigheter. Senaste priset kom från Spanien i våras.
Dokumentären var en av 7 (!) uttagna filmer som nominerades till Albert Londrés pris förra året – Franska motsvarigheten till Pulitzer-priset. Finare kan det knappast bli!

Ändå fortsätter Sverige att skamma dokumentären och mig. Sociala myndigheter hotade medverkande att ta hennes barn. Ja, de hotade även vittnen och personal på Öppna förskolan, BVC,MVC etc att medverka i dokumentären – vilket dessa inte vågade. Det säger en del om modet de som medverkade besitter! Trots riskerna att hamna illa ut, så ställde de upp.

Men, som sagt, Sverige fortsätter att skamma dokumentären och Eva-Marree i första hand – och mig. Ffa är det just socinomer och de som utger sig för att vara ” feministernas feminister” som skriker högst. När jag ställer dem mot väggen i olika diskussionstrådar, så försöker de först gå till angrepp med sina ( som de tror själva) välformulerade åsikter, när det inte hjälper ( då jag ju kan verifiera allt jag säger ) så går de över till personangrepp och härskarmentalitet. Utan att tänka på att de ju faktiskt representerar hela sin yrkeskår när de poängterar att de minsann är socionomer. Gud bevare mig för sådana människor som sitter på stolar där de ska hjälpa personer! Trångsynta, bigotta, drar sig inte för personpåhopp och härskartekniker – de visar upp hela provkartan på hur hjärtlösa och sympatilösa dessa personer är. De visar bättre än något annat, hur sann denna grupps brott mot mänskliga rättigheter är. De lutar sig mot lagen för att framföra sina ståndpunkter att de aldrig gör fel – men när jag då ifrågasätter varför och hur de så lätt bryter mot dessa lagar, samt skriver ut lagnr, paragraf och innehåll, så blir hysterin fullkomlig. Då handlar det minsann inte om att ” alla som bor i Sverige ska böja sig för Svensk lag”, nej, då är det en tolkningsfråga av lagen ifråga! Men enbart från deras håll, såklart. Vi andra dödliga ska följa lagen till punkt och pricka, för oss finns inget tolkningsutrymme.

De påstår sig sett dokumentären, men missat dess innehåll. För fortfarande kan de enbart fokusera på Eva-Marrees sexliv. Och att hon borde lärt sig hålla käft. Det sista är sant, det skrev tre olika socinomer i en och samma tråd senast idag. Dessa tre sa gång på gång att ” hon hade bara sig själv att skylla som blev mördad”. När jag slutligen frågade fall de var medvetna om att hon mördats på socialas lokaler, med en kniv tagen på plats, och att en av de arbetande socionomerna per faktum hängde ut genom fönstret med pojken i famnen, så han såg nästan hela mordet – hur förklarar de detta? Det kunde de inte, då försökte de ignorera mig istället – med dåligt resultat. Jag inbjöd dessa tre att komma hit och läsa alla journaler, då de ju inte är insatta i fallet. Eller ens hört talas om det enligt sig själva – varpå en kvinna replikerade : ” Va?? påstår ni att inte skulle hört om en av Sveriges största skandaler i modern tid??”. Då blev det tyst för en stund, innan de attackerade Yazmina å de grövsta igen och igen och igen…..

Dokumentären är en succé inte minst visar det sig genom att den haft TVÅ premiärer på 18 månader – Arte har ALDRIG två premiärer på en dokumentär! Och att Artes ena chef sa till mig att denna dokumentär var ett av det bästa verk de någonsin gjort! Ändå försöker Sverige få mig känna mig som jag misslyckats. Gång på gång på gång…..