När det kommer till respekt och lojalitet, så är inte det en självklarhet som kommer med exv vänskap. Fast många tycks tro att det är så. Eller rent av att de ska visas respekt och lojalitet “bara sådär”, detycks inte ha förstått att det är något man måste förtjäna. Likväl som vänskap är något man måste förtjäna. 

Jag sitter här och funderar på just detta med respekt, lojalitet och vänskap, och vad det kan leda till när endast den ena parten följer de oskrivna ” regler” som gäller.

Som Eva-Marree. Hon var så lojal, hade sådan respekt för vänskap och respekterade människor, som hon kanske inte skulle ha gjort. För faktum är, att just hennes lojalitet blev hennes död. För det finns en sanning som inte berättats, en sanning om total illojalitet rörande några hon trodde var nära vänner. Men är det min sak att berätta? Är det min sak att berätta hur hennes tillit krossades? Är det min sak att berätta hur de svek henne på det grymmaste sätt man kan tänka? 

Jag vet att Eva-Marree inte berättade detta för många, faktum är att jag tror att bara jag och mycket möjligt Pye, kan ha varit de som visste. Att Eva-Marree kom till insikt med att hon matats med grova lögner och därmed förlorat många år mellan henne och mig, det vet jag, just tack vare Pye. Och för att Eva-Marree själv berättade. Det var jag som såg henne uppkurad i min soffa och med förkrossad röst berätta, vad hon nyss fått bekräftat av en av dessa personer hon litat så på.

Jo, jag är övertygad att personen idag skulle förneka att den sagt så, men det bryr jag mig inte i. Det var som sagt jag som såg min dotter förkrossad över att ha trott dessa lögner vara sanna.

Och nu sitter jag här och brottas med tanken om jag ska vara lika lojal mot dem, för hennes skull, som hon var.

Eller ska jag berätta sanningen? Oavsett at jag vet att den kommer skada dessa personer?

Det är inte utav hämnd jag funderar på at berätta sanningen, utan dels pga den lojalitet jag känner gentemot Eva-Marree och dels den lojalitet jag alltid visat dessa personer – vilket i sin tur let till ett antal övergrepp på mig i form av lögner ffa, men även direkt skada på båda mina barn och mina barnbarn.


Hur långt ska min lojalitet sträcka sig gentemot dem, som skadade min dotter? Min son? Mina barnbarn? Är inte den lojaliteten förbrukad nu? Och är det inte dags att sanningen bakom hur Eva-Marree ens hamnade i SW-branschen? För det var inte så, att hon vaknade en dag och sa att ” Ja! Så ska jag göra!”

Är det inte dags att den som ledde in henne på den banan, avslöjas? För även om Eva-Marree sedan valde att fortsätta kämpa för SW rättigheter, efter barnen togs ( och ja, personen som ledde in henne i SW har i allra högsta grad en stor roll även i detta – då det var den personen som..nåja, gjorde något hemskt), så fortsatte hon också skydda denna person – och de som är inblandade i det hela – trots vad de gjort. 

Jag vet varken in eller ut, om jag ska berätta eller ej. Ska hela sanningen ut, så att även de som förstörde Eva-Marrees och barnens liv, också straffas på det sätt som Eva-Marree gjorde?

Vad tjänar det till egentligen? Annat än att just sanningen kommer i dagen. Det som gör det svårt, är att jag inte vill skada en familj på samma sätt som de förstörde Eva-Marrees. På så många sätt.