Jag har äntligen kommit igång med projektet att skriva en bok om allt som hänt, även om det änsålänge är på “experimentstadiet” då jag inte på långa vägar är utbildad författare. ( Eller journalist, eller på annat sätt utbildad i skrivandets konst på det sätt.)

Jag har våndats över detta: att skriva denna bok just pga detta: Vem är jag att ens försöka skriva en bok? Men så slog mig tanken att: ja, men varför inte jag ? Måste jag vara så oerhört utbildad och “perfekt”? ( Detta med att ständigt vara “perfekt” och att allt kring mig ska vara så förbannat “över-korrekt” och “över-perfekt” kommer sig av alla dessa krav som ställts på mig genom livet att jag ska minsann klara allt, hur orimligt det än är, bara för att ” vi säger så” . Vilka ” vi/de ” är kommer att framkomma så småning om.)

Ärligt så har dessa övermänskliga krav som ställts, gjort att annat fått “stå tillbaka” i livet.

Hursom: projektet var det ja.

Boken om min dotter.

Men – boken kan inte enbart handla om min dotter och mordet på henne, det som ledde till mordet på henne, mina känslor osv. Nej, det måste vara ” bredare” än så, det måste handla om det hon kämpade för, det hon brann för – det hon älskade, det hon tyckte om – allt det hon blev “dömd” för. Hon och så många andra.

Rasismen, hatet – allt det som visade sitt fula tryne efter mordet. Inte bara på svenska “sajter” ( hu vad jag hatar dessa försvenskade stavningar! ) utan även på sajter från USA, UK, Australien mfl mfl.

Jag håller fortfarande på att fundera ut “upplägget”, och har ” provkladdat” ner en bit av ett kapitel. Det är så jag får gå tillväga – tänka, skriva,fundera,göra om – om och om igen – tills det blir ” vettigt”.

Och ja-självklart förväntar jag mig att tjäna dessa 10 miljoner nu – som jag blev anklagad för att ha sagt att jag skulle minsann tjäna på Eva-Marree´s död strax efter mordet. Tror han som skrev gömde sig bakom nicket ” Kurt”, utan att tänka på att det var så enkelt att spåra honom, så jag samma dag visste vem han är….