Är det verkligen slutet på rättegångar och sådant nu? Ska den vedervärdiga mäånniskan äntligen ut på anstalt nu? Efter över 8 månaders helvetes turer.

Fastställt straff för mordet på Eva-Marree

NYHETER

Den 32-årige man som den 11 juli 2013 mördade sin exsambo och sina barns mor på Malmaberg får ingen ny prövning i Högsta domstolen.

Högsta domstolen har beslutat att inte bevilja 32-årige Joel Kabagambe prövningstillstånd och därmed står Svea hovrätts dom på arton års fängelse för mord och grov misshandel fast.

Det var den 11 juli som den dömde högg sin tidigare sambo och sina barns mor, Eva-Marree Kullander Smith, med mer än 30 knivhugg vid det behandlingshem på Malmaberg där de två mötts för att kvinnan skulle få träffa parets gemensamma fyraårige son

Även i tingsrätten dömdes Kabagambe för mord till arton års fängelse, men han dömdes även för mordförsök på den behandlingsassistent som var med kvinnan då gärningen skedde. Hovrätten mildrade mordförsöket till grov misshandel och justerade även vissa skadestånd nedåt. Däremot ändrade inte hovrätten de arton år i fängelse som utmättes – det längsta tidsbestämda straff som kan utdömas för mord.

Hovrätten ansåg, liksom tingsrätten, att brottets grymhet egentligen motiverade lagens strängaste straff livstid. Men man valde att tillmäta den dömdes bristande impulskontroll – som kan ha utlösts av läkarordinerad medicinering – den betydelse som räckte för att lindra straffet till längsta möjliga tidsbestämda.

JAN ERNHEIMER
Publicerad 20/03
 
Igår kom så de efterlängtade beskedet att HD inte tar upp överklagan!
 
Jag är egentligen inte så förvånad med tanke på att jag läst Martin Beskows allt annat än rediga överklagan, men ändå. Rädslan fanns ju där – efter alla turer och allt som hänt, och det faktum att rättegången på tre dagar gick från mordrättegång till att handla om Joels mediciner – att de skulle ta upp det och göra ett predjukat av det. Med tanke på hur de förringat Eva-Marree, LL och ” Lillemannen” i HR så kändes det som hopplöst att ens någon form av rättvisa ens skulle skymtas.
Jag har fått frågan om jag är ” nöjd med avslaget” och svaret är både ja och nej. 
” Ja ” för att de inte tillät Beskow mera lekutrymme. ” Ja ” för att de inte daltade med ” stackars Joel”.
” Nej” för att inte Eva-Marree, LL och ” Lillemannen” nu kan få fullständig och oreserverad upprättelse i lagens mening.
 
Hur många ggr jag fått höra att Beskow enbart spelade ” advokatspel ” vet jag inte – men det han gjort,sagt och skrivit har vida överskridit gränsen för detta ” advokatspel ” . Det är en stor skillnad på ” spel ” och regelrätt förnedring av offren och anhöriga! 
 
Och för en gångs skull har VLT och SA skrivit att mordet var grymt och borde ha gett livstid i sig – såsom det står i domarna –  men detta med medicinerna…… 
Men det känns lite som om de här skippat sätta på Joel offermanteln och faktiskt skrivit att det var oerhört grymt. Att detta känns viktigt för mig är för att dessa tidnigarna ( eg samma tidning) uteslutande under första tiden efter mordet och under Tingsrättsförhandlingarna skrev till joels fördel, som om han vore offret här. De citerade Beskow utan att ifrågasätta och sa i princip därmed att hans ord var sanningen och inget annat.
Så många som läser dessa två upplagor av denna tidning och som inte kände Eva-Marree fick uppfattningen att hon var en barnmisshandlande hora – för det var så Beskow sa och inte blev emotsagd – så då är det sant – där med basta!  När jag ifrågasatte deras ( tidningens ) etsiska ansvar att hålla sig till sanningen och – om inte annat  ta reda på fakta innan de trycker dylika saker i en situation som detta, fick jag ju till svar att de minsann läst papper från soc. (!?) och visste sålunda…
 
Jag har också läst papprena från soc i Västerås – men i sin helhet och inte “klippochklistravarianten” som de på något sätt fått tillgång till. Hmmm – svårt att lista ut vem som gett dem denna ” information” som bekräftelse – NOT!
 
Det är tydligt att de inte fått läsa den orosanmälning POLISEN gjorde gentemot Joel, då han misshandlade Ylva när hon stod med deras nyfödda dotter i famnen och mina barbarn satt obevakade ute i en vagn i trapphuset – måste varit ett jäkla liv eftersom en granne ring in anmälan till polisen om misshandeln f.ö. Denna orosanmälan från polisen la Minna Vattavaara åt sidan ” som inget att bry sig om att uitreda”. VA????!!!
Nej, det var ju Joel som utsatte barnen för detta – då var det tydligen ovidkommande! Undrar fall han också då ” led av kraftig brist på impulskontroll – men näää…. det kan han ju inte ha gjort eftersom han inte missbrukade och det enbart var Eva-Marree som ” lockade fram ” denna bristande impulskontroll! Så – hur ska de på myndigheterna och främst då Minna Vaatavaara förklara denna händelse? Som bara är en av många? 
 
Just nu snurrar enormt många fler frågor än förut.
 
Det är mixade känslor. 
 
Det är ” dåtid”, “nutid”, “framtid” och ” stulen tid” i en salig röra…..
 
Image
 
Du kommer alltid leva vidare genom dina barn och i våra hjärtan ❤