Tags

loveandmissyou

Jag hade en gång i tiden en tro på rättvisa, att det fanns ett rättvist och schysst rättsystem i detta landet.

Men ändå borde jag vetat att det inte finns det!

Genom alla smällar på livets resa borde jag lärt mig att rättvisa inte är till för alla. Ändå hoppades jag. Jag trodde på att rättvisa skulle skipas nu.

Ja, men Joel fick ju 18 år, det strängaste tidsbestämda straffet i Sverige. Var glad för det

Glad??? Skulle jag vara glad och tacksam för det?????

Hovrättens dom är ett skämt, liksom Tingsrättens är det.

Det råder ingen tvekan om att det i detta mål föreligger en rad försvårande omständigheter, varav vissa är mycket försvårande. Mordet på Eva-Marree Smith-Kullander präglas till en början av en råhet och hänsynslöshet som knappast går att föreställa sig. Våldet bestått i 31 knivhugg har utövats i blint raseri under loppet av en knapp minut med åtföljande dödsångest och lidande. “—”

Vidare har gärningen föregåtts av en viss planering och mental beredskap då Joel Kabagambe ostridigt har hämtat mordvapnet från en besticklåda i köket. Brottet är också lömskt eftersom Joel Kabagambe smugit sig på Eva-Marree Kullander Smith bakifrån innan han attackerade henne.

Andra försvårande omständigheter är att offret är en närstående och att hon bfann sig i en skyddslös ställning.

Detta står att läsa i domarna, men det var inte nog tydligen.

Nej, häsnyn skulle ju tas till Joels medicinering! Stackars Joel är bara ett offer för dessa mediciner. Att han inte tog föreskriven dos, utan ” sparade undan” tabletter för att få ett rus, och dessutom blandade dessa medciner med alkohol, hasch och amfetamin bla saknar tydligen betydelse helt!

Hovrätten omvandlade tom mordförsöket på LL till grov misshandel!

Var finns rättvisan i detta? Vilket rättsystem, som ska skydda medborgarna i detta land, dömer så? Till gärningsmannens fördel och offrens nackdel?

Det intryck jag fått efter Hovrättens dom är att de – liksom Tingsrätten och myndigheterna i Västerås – anser att det ju Joel som är offret här. 

Att Eva-Marree ända in i döden var “obekväm och ställde till det”. Hur kunde hon vara så fräck att låta sig mördas på en plats som myndigheterna lovat är säker för alla föräldrar som ligger i konflikt? Hur hade hon mage att ” förstöra” så de numera inte kan säga att det är en garanterat säker plats för möten? Och värst av allt: vilken jävla dålig mamma hon var som lät sig mördas inför sonen så han såg och hörde!!! Hur kunde hon??!!

Ja, exakt så känns det. Som det är så de tänker.

Om någon vill klandra mig för dessa tankar, så varsegod. Ni vet inte ens hälften av vad vi utsatts för sedan mordet. Och de som vet vägrar att vilja tro på vad de fått bevis på, svart på vitt, hur vi behandlats och vad som skett.

Nej, någon rättvisa i detta land tror jag inte på. och att komma och säga att 18 år är väl ” bra ” – nej, skulle inte tro det! Fråga LL hur hon känner sig. Hon miste närapå livet i sitt försök att rädda Eva-Marrees liv – och får kastat på sig att hon “bara blev misshandlad”.