Som jag berättade i tidigare inlägg,  så har en trailer spelats in i Juli,  inför en kommande dokumentär om Eva-Marre. Jag berättade aldrig då vilka som gör denna dokumentär. Men nu så är det officiellt:

Det är Arte France/ Arte Germany som gör dokumentären. För er som inte vet,  så är de bolagen de största inom dokumentär filmning i Europa ( och är ledande världen över.)  Lite ironiskt är att även Sverige har en del sammarbete med dem,  men har inget att säga till om här. 

Jag fick också veta att trailern skickats in till IDFR,  som är världens största dokumentärfilmfestival – och om de antar dokumentären går den ut över hela världen!  En både hisnande och lite skrämmande tanke. 

Även om inte IDFR antar dokumentären ( man måste ju vara realist också,  mitt i glädjen och hoppet) så kommer dokumentären visas i många länder. 
I denna dokumentär kommer allt tas upp, hur det började med att barnen togs på falska grunder,  vem/ vilka som ligger bakom. Hur mordet möjliggjordes,  hur Joels hat piskades upp,  varför alla så tydliga signaler på hans ” livsfarliga sjukdom” som det står i RPU:n blundades för. Hur barnen kunde sättas i denna mycket störda, missbrukande mannens vård. Om varenda en av vårdnadsrättegångarna,  där fler än en ifrågasatt Eva-Marrees advokat flathet,  den charadliknande rättegången efter mordet,  trakasserierna gentemot mig. Barnens utsatthet. Ja – allt. 

Ibland är jag glad att jag är lite av en hamster och att jag sparat alla papper,  inte bara gällande Eva-Marree,  utan även en viss annan persons förföljelse och trakasserier gentemot mig genom åren,  där hon försökte  göra mot mig, det hon gjorde mot Eva-Marree. 

Hon kan ljuga sig blå om allt,  utom sitt eget namn på papper. 
Men denna dokumentär är ingen hämnd gentemot henne, utan om en liten, varm ,klok, stark kvinna: Eva-Marree. 

Den blir också ett slags arv till hennes barn,  där denna sanna historien om deras mor berättas. Om hennes kärlek till dem. 

Efter tre års kamp är det alltså nu officiellt: Eva-Marres röst och berättelse kommer att höras!