Jag satt och tittade på nyhetsmorgon igår, och satte nästan kaffet i vrångstrupen.

Dels så var Barnexperten i morgonprogrammet och dels var det ett nyhetsinslag i lokala nyheterna som fick mig att reagera. I nyhetsinslaget så gick Västerås kommun ut med den nya föräldrakurs de har, där barnen är i fokus. Bla annat ska föräldrar lära sig att ” Barnen bestämmer, Visa alltid barnen hänsyn, Tala aldrig nedsättande till barnen”. Bra där kommunen! synd bara att ni inte själva följer de krav ni ställer på föräldrarna! Ni tar barn från deras föräldrar för att de inte lever upp till era extremt höga krav – samtidigt som ni låter andra barn leva i misär och våldsamma miljöer pga att ni ” aldrig gör fel”.

När frågade ni Eva-Marrees barn om vad de ville? När fick de bestämma själva om de ville leva i våld och missbruksmiljö? När frågade ni dem om de ville bli slitna ur mammas famn och trygghet när ni stormade hennes lägenhet? Utan att ta reda på om de ” fakta” ni fått ens vara sanna? 

Kleveland förklarade mycket noga och ingående igår om detta med seperation av barn/ föräldrar. Hur barn får men för livet av att separeras från den förälder de bor hos – speceillt barn i åldern 1-2 år – den ålder J och L var i då ni så brutalt slet dem ur den trygga miljö de bodde i. För att sätta dem hos en för dem nästan främmande person, som inte varit närvarande och aktiv förälder. 

Från en ren städad lugn miljö och hem slängde ni in dem i en smutsig, stökig missbruksmiljö. Med en våldsam person. Där de fick bevittna misshandel och gud-vet-vad. Ni klappade er själva på axeln och gratulerade er själva för att ni ” räddat” dessa barn. 

Där lät ni sedan dessa barn bo och leva – trots att ni visste mycket väl hur de hade det. Men vad spelade det för roll om barnen mådde dåligt? Ni gör ju aldrig fel….

Joel skrek ” rasism och diskrimenering” så fort ni sa något som inte passade – och givetvis gav ni efter för det. På så sätt gav ni honom än mer makt att spela sin spel och gav hans redan enorma ego en boost. Han trodde verkligen att han hade all rätt på sin sida – och han lärde sig via er att makten av de två orden är enorm! Barnens väl och ve spelade ingen roll. Bara inte ni fick stämpeln att vara rasister och diskreminera pappor – och i synnerhet om e är av utländskt ursprung.

Nu vägrar ni förklara er. Nu säger ni att vi – deras morföräldrar – inte får träffa dem ” för att vi inte känner varandra”. Ni – som uppmuntrade Joel till umgänges sabotage – vägrar att se felet ni gjorde , att ni gav honom makten att hålla barnen från modern. Och nu vägrar ni inse att om mamman inte fick träffa barnen – hur skulle då vi kunnat göra det?? 

 

Ni är ena jävla hycklare, som sätter barnen hos främmande personer att bo – som inte ens har blodsband med dem – samtidigt som ni förvägrar mig träffa dem för ” jag är en främmande person”. 

Men ser ni – jag är också utländsk, har tom utländskt medborgarskap. Jag kommer åkalla detta och ni bedriver rasism och diskreminering och kommer inte komma undan med det. 

 

Ni har förnedrat och stampat på min dotter – och fortsätter nu, snart ett år efter hennes död. Ni förnedrar och stampar på mig. Ni förnedrar och stampar på barnen. Nu är det STOPP på det!

Så – varför följer ni inte era egna råd? Om att barnen skall bestämma? Att barnen ska lyssnas på? Att barnen inte ska förnedras och förringas! 

Image