Tags

Ja, nu när Hovrättsförhandlingarna är över så släpper jag lite på det jag måst undahålla. Inte för att förnedra min dotter ( som FFIB-klubben av rättrådiga tycks ha för uppfattning), inte heller för att öka på något hat gentemot slaktaren. Utan för att berätta Eva-Marrees historia, med hennes egna ord, med myndigheternas ord, med mina ord.

Allt inom citat är avskrivet ord för ord från utredningar och dagboksanteckningar om och av Eva-Marree. Givetvis kan jag inte skriva allt nu på en gång – det skulle ta en enorm tid och bli en enormt lång blogg.

Jag kan börja med att säga att ja; Eva-Marree var sexarbetare, eller hora, vilket av orden ni nu själva vill välja. Ja, jag visste om det och stöttade henne. 

Jag har full förståelse för de kvinnor och män som vill hålla sina identiteter dolda, som jobbar/ har jobbat med att sälja sexuella tjänster. Eva-Marree valde att inte göra dettta – och fick betala ett högt pris. Hon fick betala med sitt liv.

Många väljer också att  dölja sina identiteter pga av sina familjer; antingen för att skydda dem, eller skydda sig själva från sina egna familjer. Det sista faktumet tycker jag är oerhört, hur kan föräldrar/syskon/släkt vända ryggen och skada sina egna pga de väljer en livsstil som inte passar deras ideal? Deras livsvärderingar? 

Ja, givetvis ska man ingripa och försöka hjälpa om det handlar om tvång och självskada, men långt ifrån alla som säljer sexuella tjänster är tvingade eller lider av självskadebeteende. 

Det kanske låter otroligt i mångas öron att en kvinna eller man kan välja att sälja sex, att de kan tycka om det . Men stanna upp och tänk efter.  Är inte detta era egna värderingar, eran egna syn som styr? Och masshysterin i media som nästan uteslutande tar upp de mest tragiska fall. De fall ni läser om och får eran uppfattning om att så måste det vara. Några andra alternativ finns inte helt enkelt.

Denna stigmatisering och dessa fördomar slogs Eva-Marre mot. Hon var – som så många sagt – en röst för de som inte vågade tala. Hon slogs för rätten att vara sin egen, till kropp och själ. För den som tror att vara sin egen till kropp och själ är en självklarhet måste jag tyvärr ta illusionen om detta från er, för så är det inte. Inte om du väljer att gå utanför de oskrivna normernas ramar., 

Nu kommer många skrika upp om att jag inte borde skriva detta med tanke på hennes barn, men jag ser hellre att de läser det jag skrivit än det andra skrivit om deras mor och dem. De hatfulla och IQ-befriade inlägg som gjorts än här och än där.

Drabbas jag av stigmat inderekt eller direkt? Ja, det gör jag, för som mamma som respekterade, accepterade och öppet stöttade min ” hordotter”, så är jag ” sjuk i huvudet, galen, idiot” och mera därtill. Hat och hot hör till vardagen numera. Jag är ingen ängel – långt ifrån – men aldrig att jag ger mig för dessa fega kräk som attackerar och smutskastar min dotter och mina barnbarn! 

 

Nu är ju som sagt Hovrättsförhandlingarna över och om 2 veckor faller domen. Jag var inte där dessa dagar i rätten – utom första dagen som hölls i Västerås. Varför var jag inte där? Jag orkade inte – orkade inte gå igenom och höra allt än en gång. Den dagen jag var där och Joel leddes in i rättsalen bröts hela min själ i tusen bitar. Medans sakframställan gjordes satt han där som en kall isbit och visade inte med en min någon ånger. 

Mitt målsägandebiträde om den 21/1 ( 3:e dagen i hovrätten)

Du ska vara glad att du inte var där och hörde spektaklet idag. Beskow ställde några frågor till Joel, som förklarade hur han nu ångrade allt som hänt, att han nu var ute ur benzodimman och var en helt annan människa. 

Helena ( åklagaren ) fick ett utbrott vid ett tillfälle och röt ifrån,

När Joel sa att han ångrade allt hettade jag till och ifrågsatte om an då menade även allt han ljugit om Eva-Marree under åren – varpå han svarade ” nej, för hon gjorde så så jag måste döda henne”. 

Hovrätten gick igenom RPU:n minitiuöst, något Beskow inte gilade, då han ju sagt att den är felaktig och inkorrekt pga benzon.

Detta höll inte Hovrätten med om.

Att Joel hade hasch i blodet då han togs för mordet ville beskow bagatellisera, nej fokus skulle vara på medicinerna! Han hade tom mage att be Hovrätten bortse från haschet! Javisst, för 17, se bort från att Joel knarkade! Det är ju de legala medicinerna som räknas, de illegala preparat han petade i sig ( och det var inte bara hasch ) har ju inget med att göra att han är så jävla sjuk i skallen! Men det är klart: har man representerat en galen mördare och grovt kriminell blandmissbrukare och sett till att han fått ta hand om två små barn, så vill man kanske få bort fokus på missbrukardelen och hoppas ingen uppfattar den – utan enbart ser til benzon……

Men, som jag lovat; jag ska ta bladet från munnen nu och berätta det som inte är sekretessbelagt fortfarande.