Nu ska jag berätta om en oerhört stark kvinna.
Hon är 80 år, har levt ett liv kantat med tragedier – men en står stadigt och har ett hjärta av guld!

Denna kvinna åkte med färdtjänst från sin hemstad 312,2 km
Körtid ca:3 tim 46 min, enkel resa , för att närvara vid Eva-Marrees begravning – i sällskap av sin dotter Nina, som ordnat denna färdtjänst och som tog hand om sin mor.

Denna kvinna sa till sin dotter : ” Om det så är det sista jag gör, så ska jag gå på egna ben fram till kistan! ”

Och det gjorde hon, stöd på sin dotter Ninas arm och på en dotterdotters arm, så gick hon sakta, stapplande fram till kistan. Hon la sin hand på kistan och smekte den och viskade några ord. Och la ned sin blomma.

Det hon viskade var ” Jag älskar dig precis som du är ” Inte ” Jag älskade dig, utan jag älskar “.

Många av oss grät vid denna åsyn, när denna kvinna tog sitt farväl. ( Nog grät vi under hela akten – men detta var det mest rörande ögonblicket )

Denna kvinna är Eva-Marrees farmor. En kvinna som begravt två vuxna söner : Eva-Marrees far, som gick bort i sjukdom år 2000 ( han begick alltså inte självmord som många elaka tungor spridit ut på internet ) och Eva-Marrees ena farbror.

Nu hade hon alltså tagit sig till Sala för att närvara vid begravningen av sin mördade sondotter.

Jag vet att det spridits ut att min dotter var sexarbetare – kanske inte med just det ordet utan snarare med andra nedsättande neanderthalar uttryck, och jag vet att det finns de som sagt att jag skrivit om detta, vilket inte är sant – förenns nu. Precis som jag, så visste Eva-Marrees farmor om detta – och hon , denna kvinna på 80 år som har en mycket liberalare syn än de flesta yngre människor, hötte med knuten näve och sa : Jävlar ta den som pratar illa om Eva – den ska få smaka på denna!!”

Ja, vi inom Eva-Marrees närmaste familj; jag, Uffe, hennes bröder , hennes fastrar Nina och Kristina – och hennes farmor, visste att Eva-Marree var sexarbetare – och alla vi älskade och respekterade henne precis för den människa hon var! Ja, vi älskar henne än för den hon var!
Men Eva-Marree var mycket mer än “bara” sexarbetare : hon var politiskt aktiv , engagerad i många frågor ang mänskliga rättigheter – och orättvisor. Hon var älskad av många , inte bara i Sverige – utan över en hel värld. 34 länder höll en tyst minut den 19/7 för att hedra hennes minne – 34 länder fördelat på fyra kontinenter.

Så vem är NI, som tror er ha rätten att döma henne? 1461255_694126253944735_135249469_n
Den kvinna som Eva-marree ärvde sin styrka och sitt hjärta från: sin farmor

382090_10151332638215589_1599303177_n
Bryr jag mig om vad ni säger nu när jag lägger upp denna bild? Nej inte det minsta!Denna bild hade min dotter på sin sida, och jag tycker det är en vacker bild på henne.

petite-jasmine-header-facebook-cover-photo-rpk
Här behövs inga ord….

Det är inte – som många tycks tro – för att förnedra min dotter jag skriver och lägger upp vissa bilder; utan för hon bad mig berätta hennes historia och detta är en del i den!
Kan ni inte ta det – so fine! Låt bli.

Fortsätt vara fördömande och skenheliga, men påstå heller inte att ni sörjer henne – för om ni inte kunde älska henne för den hon var/ är, så kan inte ni sörja henne. Så enkelt är det.

På anklagelserna att jag inte sörjer min dotter så kan jag bara svara: Ni som på fullt allvar tror det är inte riktigt riktiga – det fattas något hos er, något som kallas “medmänsklighet”.